Életmód / Divat / Elegáns visszafogottság

Linkajánló

Elegáns visszafogottság

Az aktuális sminkdivat a hatvanas-hetvenes éveket idézi: csillog a szem, a száj, az arc. Ezt az arckikészítést hagyjuk meg estére és a fiataloknak. Ne kövessük a munkahelyen, még ha jól is állna. A visszafogottság nem unalmas, hanem elegáns, egy-egy jó ötlet a szolid sminket is egyénivé teszi.

A szolid arckikészítés szinte kötelező minden munkába járó nő számára. Azok pedig, akiknek a munkahelyükön hibátlan külsővel kell megjelenniük, még véletlenül se járjanak kendőzetlen arccal, különösen, ha már elmúltak húszévesek. A jó smink ugyanis elrejti a hibákat, ugyanakkor kiemeli azt, ami előnyös az arcon.

Ha megtanultuk ügyesen, finoman felrakni a jó minőségű arc- és szemfestékeket, a smink olyannak mutat minket, mintha a bársonyos bőr, a hosszú szempilla, az élénkpiros száj természetes adottságunk lenne. A kozmetikus szerint az elegáns kendőzéshez a következő alapsminkkészletre van szükségünk: alapozó, szemspirál, szemöldök- és szemhéjceruza, pirosító, szájfény, természetes színeinkkel harmonizáló szemhéjpúderek. A színeket az elegáns hatás érdekében egymással és öltözékünkkel is össze kell hangolni.

A smink az ápolatlan bőrön nem segít. Az ápoltságot nem csupán kozmetikai kezelésekkel érhetjük el. Esténként szánjunk néhány percet a házi bőrápolásra: az arctejes lemosás után könnyű tonikkal frissítsük föl bőrünket, majd típusának megfelelő szem- és nyakránckrémet tegyünk magunkra, az arcunkra hatóanyagos éjszakai krém kerüljön.

Reggel hideg vízzel frissítsük föl arcbőrünket, ezután következzen a nappali krém.

A visszafogottság nem jelent szürkeséget. Megengedhető például egy rafinált szemhéjvonal, egyénien ívelt, izgalmas szemöldök.

A sminket a frizuránkkal is hangoljuk össze. A konzervatív hajviselet más sminket igényel, mint a lendületes, tépett frizura. Szájunkat a munkahelyi sminkhez ne hangsúlyozzuk erős kontúrozással, használjunk inkább erőteljes szájfényt.

Forrás: Modern Titkárnő

© halmaz.hu