Életmód / Divat / Forró elegancia

Linkajánló

Forró elegancia

Sokunknak okoz fejtörést a nyári forróságban, hogy hogyan feleljünk meg a munkahelyi elegancia követelményeinek, amikor legszívesebben ujjatlan pólóban és pamutminiben próbálnánk átvészelni a rekkenő hőséget. De az írott és íratlan szabályok, no meg a jó ízlés közbeszól: miniszoknya szóba sem jöhet, s az ujjatlannal is csínján kell bánni a munkahelyen.

A kényelmes, évszakhoz és környezethez illő viselet kialakításakor két fő tényezőt érdemes figyelembe vennünk: megfelelő alapanyag és szabás. Mindenki tisztában van vele, hogy a természetes anyagokból, mint a pamut, vagy a len, de akár a százszázalékos selyem kellemes nyári ruhák készülnek, azonban számos olyan tulajdonsággal bírnak, ami miatt mégsem választjuk őket, ha munkahelyi viseletről beszélünk. A len és a selyem rendkívül gyűrődnek, nem beszélve arról, hogy a lenvászon jóindulattal sem sorolható az elegáns kategóriába, a selyem pedig meglehetősen drága, kényes anyag, és a pamut is legfeljebb ing- vagy blúzalapanyagként jöhet szóba.

Ezzel szemben a viszkóz, vagy viszkózzal, illetve lycrával kevert pamut, vászon "jól bírja a gyűrődést", esése elegánsabb, viselése kellemes. Néhány éve jelent meg az úgynevezett cupro, hatásában leginkább a selyemre emlékeztető, szellős, lágy esésű, szintetikus anyag, melyből blúzt, nadrágot, kosztümöt egyaránt készítenek. Érdekessége, hogy a szövése miatt a fény beesési szögétől függően helyenként matt, máshol fényes hatású.

Érdemes az anyagválasztásnál a praktikus kezelhetőséget is szem előtt tartani, hiszen nyáron gyakorta naponta mossuk ruháinkat. Válasszunk géppel mosható ruhaneműt, ez megkönnyíti a tisztán tartást. Komfortérzetünket növelhetjük, ha ruházatunk nem tapad a testünkhöz, szabása bő, vagy lágyan követi a test vonalát.

Forrás: Modern Titkárnő

© halmaz.hu