Életmód / Divat / Műhelytitkok moletteknek

Linkajánló

Műhelytitkok moletteknek

A molett hölgyeknek több apró trükköt kell elsajátítaniuk arcuk professzionális kikészítéséhez. Tanácsainkat azonban nemcsak nekik szánjuk, hasznát vehetik mindazok, akik többet szeretnének megtudni az arc árnyékolásáról, ami minden smink alfája és omegája.

Telt hölgyek leggyakoribb problémája, hogy a fölös kilók arcukon is meglátszanak, arcélük, járomcsontjuk nem eléggé markáns. Számukra különösen fontos az alapozás, hiszen ekkor visszük fel a smink alaptónusait. Tévedés azt hinni, hogy az alapozás véget ér az alapozó felvitelével! Ekkor dől el ugyanis, hogy melyek azok a pontok, amelyeket - világosabb árnyalat felvitelével - optikailag ki szeretnénk emelni, s melyek azok, melyeket a sötétebb árnyalatokkal mélyíteni szeretnénk.

Az alapozást kezdjük a bőrtípusnak megfelelő folyékony púder felvitelével, majd tüntessük el a szemkörnyéki sötét foltokat világos korrektorral. Ezután következik a "szobrászmunka": sötétebb árnyalatú fixálópúdert használva árnyékoljuk arcunkat a járomcsont, valamint az állkapocscsont alatt. Akinek kerekded arcformája van, az árnyékot ne a járomcsont vonalával párhuzamosan helyezze fel, hanem attól kicsit meredekebben, ezáltal nyújthatja az arcot. Aki az orrával nem elégedett, emelje ki az orrnyerget világosabb árnyalattal, a cimpákra pedig kerüljön sötétebb szín. Az arc bármely részén végezhetünk ilyen módon apró, jótékony optikai trükköket, melyeknek egyszerű magyarázata, hogy a szemet a világos szín vonzza, míg a sötétebb területek háttérbe szorulnak. A művelet közben nagyon figyeljünk arra, hogy az árnyalatokat gondosan egybedolgozzuk.

Az árnyékolást a szemkörnyék színezésével folytatjuk. Az aktuális trend két fő vonulata a természetközeli natúr színek, melyek lehetnek földszínek, mint a bézs, rozsda, aranybarna, bronz és a mélybarna, vagy virágárnyalatok, például a zöld, vízkék vagy akár a sárga. A másik vonalba sorolhatók a szinte természetellenes rikító kékek, zöldek, narancsok, ciklámenek és pinkek. Mi most natúr árnyalatokat választottunk, amelyek kiemelik a modell harmonikus, visszafogott színvilágát. A szemhéj belső területére homokszínű szemhéjpúder kerül, a felső részét pedig aranybarnával emeljük ki. Hasonlóan a világos árnyalatokhoz, a fényes, csillámos anyagok is vonzzák a tekintetet. Modellünk szeme tetovált, ezért a szem ívét szükségtelen külön hangsúlyozni. A kozmetikus által festett pillákat azonban magunk is tovább hangsúlyozhatjuk, jelen esetben fekete spirállal. Végül emeljük ki a szemöldök vonalát barna szemöldökceruzával.

A make up utolsó fázisa a száj sminkelése. A natúr árnyalatokat velúr színű rúzzsal fokozzuk, mely rímel a modell hajába melírozott tincsekre is. Most sem csinálunk mást, mint eddigi sminktippjeinkben: a rúzsnál sötétebb árnyalatú ceruzával kontúrozunk, majd ecsettel felvisszük a színt, végül pedig a szájfényt helyezzük fel. Aki sápadtnak érzi magát, a rúzshoz illő árnyalatú pírral teheti arcát üdévé.

Tippek

  • Az alapozással készítjük elő az arcot a színek felvitelére. Az alapozóra sötétebb árnyalatú kompakt púdert teszünk, ezzel adunk mélységet a járom-, illetve állkapocscsont alatti területnek és ezzel korrigálhatjuk az orr formáját is.
  • A szemöldököt finoman kiemeljük árnyalatában hozzáillő ceruzával.
  • A szemet a natúrtrendnek megfelelően földszínekkel árnyékoljuk.
  • A kozmetikus által festett szempillákat külön is hangsúlyozzuk spirállal.
  • Az arcpír legyen mindig a rúzzsal egyező árnyalatú.
  • A rúzs színt visz az arcra, a szájfény üdévé teszi megjelenésünket.
Szerző: V.K.
Forrás: Modern Titkárnő

© halmaz.hu