Életmód / Egészség rovat
Egészség - Divat

Linkajánló
A stressz gyógytornász szemmel
Az ősembereknél stressznek számított a vadállatok támadása (vagy éppen elejtése), amely fokozott fizikai aktivitást igényelt. A mai világban azonban egész másfajta stressz ér bennünket. Azon problémák megoldási mechanizmusai, amelyek stresszként hathatnak, legtöbbször nem kívánnak fizikai aktivitást.
Vilmos és szilva - A fiatalok között is népszerű a pálinka
A 18 és 29 év közötti fiatalok körében a keserű italok után a pálinka a leggyakrabban fogyasztott tömény ital, megelőzve a tequilát, a vodkát és a whiskyt is.
Klímaváltozás: alábecsülik-e a tudósok a helyzet súlyosságát?
Tíz magyarból három szerint a klímaváltozást illetően ma már rosszabb a helyzet annál, mint amit a tudósok állítanak, de az autózásról a többség nem mondana le.
Étkezési szokások: ebéd helyett vacsorázunk
2005-höz képest jelentősen megnőtt azok aránya, akik fő étkezése az ebéd helyett a vacsora, illetve a magyarok közel harmada bevallottan rendszertelenül étkezik.
Hivatallá vált az orvosi rendelő
Az egészségügyi és gyógyszeripari kutatásokkal foglalkozó GfK LHS Healthcare azt vizsgálta, milyenek az orvosok és páciensek gyakorlati tapasztalatai az egészségügyi reformintézkedések kapcsán. Az eredmények szerint abban mindenki egyetértett, hogy változásra szükség van.
Kövérségre programozzák a magzatot bizonyos vegyi anyagok
Bizonyos, a környezetünkben közönségesen előforduló, embergyártotta vegyi anyagok, amelyek felborítják a hormonháztartást, képesek megváltoztatni a magzat génjeinek működését: módosítják a bébi anyagcsere rendszerét és elhízásra hajlamossá teszik.
Túlhasznált étolaj rákkeltő anyagokkal
Egy bezárt fánküzlet arra kért, ürítsem ki a hulladék-olajos hordójukat, mert már szivárog belőle az olaj, és környezeti kárt okoz. Megpróbáltam kiszivattyúzni a hordóból az olajat, de eltömítette a szivattyút... Ez az olaj még üzemanyagnak sem volt alkalmas, a tisztítása túl sokba került volna.
Az orvos és beteg együttműködése fontos a terápia sikere szempontjából
Az orvos és beteg megfelelő együttműködése esetén az egészségügyi ellátás eredményesebb lehet és hozzájárulhat a munkaképes idő kiesése és az esetleg komolyabb beavatkozások okozta társadalmi költségek csökkentéséhez.
1 2 3 4 következő oldal utolsó oldal
© halmaz.hu